naturalny olej z pestek moreli, 50 ml

Naturalny, nierafinowany, kosmetyczny, tłoczony na zimno olej otrzymywany z pestek moreli

Opis

Naturalny, nierafinowany, kosmetyczny, tłoczony na zimno olej otrzymywany z pestek moreli. Zawiera nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy. A, B i. E. Doskonale się wchłania utrzymując odpowiedni poziom nawilżenia skóry. Jego lekka i delikatna konsystencja nadaje się do każdego rodzaju skóry zwłaszcza suchej, dojrzałej i wrażliwej. Morela. Pospolita – Drzewo lub krzew o wysokość do 15 metrów należące do rodziny różowatych. Uprawiane jest od ponad 4000 tysięcy lat, a miejscem pochodzenia są Chiny. Aktualnie występuje w wielu krajach jak. USA, Argentyna, Chile i cała. Europa. Owoce zwane pestkowcem są kulistego kształtu o pomarańczowej skórce z lekkim czerwonym rumieńcem, osiągając masę od 30 do 80 gram. Z nasion pestki otrzymuje się olej wykorzystywany w przemyśle farmaceutycznym i perfumeryjnym.   Sposób użycia: – bezpośrednio na skórę- masaż całego ciała- dodatek do kremów i balsamów- idealna baza do rozcieńczania naturalnych olejków eterycznych- godny polecenia jako dodatek do kąpieli dzieci i niemowląt-moczenie stóp   Skład. INCI: Prunus. Armeniaca (Apricot) Kernel. Oil.Szczegóły. Kraj producenta: Polska. Pojemność: 50 ml