naturalny olej neem z miodli indyjskiej, 50ml

Naturalny, nierafinowany, kosmetyczny, tłoczony na zimno olej z nasion drzewa miodli indyjskiej /stosowany w wielu preparatach ajurwedy/

Opis

Naturalny, nierafinowany, kosmetyczny, tłoczony na zimno olej z nasion drzewa miodli indyjskiej /stosowany w wielu preparatach ajurwedy/. Zawiera znaczne ilości. NNKT oraz witaminy. C i. E. Ze względu na działanie antybakteryjne, przeciwwrzodowe, grzybobójcze i łagodzące jest często stosowany w leczeniu egzem, łuszczycy, grzybic, łupieżu oraz stanów zapalnych. Reguluje pracę gruczołów łojowych, zmniejsza ilość wydzielanego sebum, likwiduje pryszcze. Doskonały jest na paznokcie, włosy oraz do cery zniszczonej, suchej i skłonnej do wyprysków. UWAGA! Oleju nie należy stosować do pielęgnacji skóry dziecka i kobiet w ciąży. W temperaturze poniżej 23o. C zastyga.SPOSÓB UŻYCIA• Mieszać z innym oleje nośnikowym np. olejem ze słodkich migdałów. BIO lub olejem z pestek moreli) do 90%  i stosować bezpośrednio na skórę,• Stosować w olejowych kąpielach w rozcieńczeniu z innym oleje nośnikowym (wcierać we włosy i skórę głowy,   potem zmyć delikatnym szamponem). Silnie nawilża suchą skórę głowy, wzmacnia włosy od cebulek  stymulując ich wzrost oraz pomaga szybko pozbyć się łupieżu.• W rozcieńczeniu z innym olejem nośnikowym i dodatkiem olejku z drzewa herbacianego tworzy serum  o silnym działaniu na walkę z trądzikiem• stosować jako dodatek do kremów i balsamów – zwiększa działanie kosmetyku w walce z suchą skórą,• silny dodatek o właściwościach bakteriobójczych i grzybobójczych do kąpieli stóp – pomaga zwalczyć grzybicę  stóp,• mieszany z olejem z nasion dzikiej róży i stosowany punktowo regeneruję drobne skaleczenia i rany,• stosować jako dodatek aromaterapeutyczny do masaży, który pomoże przywrócić zdrowie psychiczne. Szczegóły. Pojemność: 50ml. Kraj producenta: Polska